Tutorial-kezdőknek

100%-os bázisfoglalás után minden egyes kilőtt tank meghosszabbítja a csatát 5 másodperccel. Ha gyorsan akarsz bázist foglalni, akkor ne lőj ki ellenséges tankot feleslegesen. 

Az Elit alakulat és ennek a női megfelelője nem működik együttesen. Ahhoz, hogy a bónuszt megkapd, vagy csak férfi, vagy csak női legénységgel használd az adott járművet. 

A megsebesült legénységi tagok kevesebb XP-t kapnak a csata után.

Az ellenség látja, ha fákat döntesz ki vagy egyéb objektumokon vezetsz át még akkor is, ha nem vagy felspotolva. Próbáld meg ezeket kikerülni, ha nem szeretnéd, hogy az Arty meglepetésszerűen eltaláljon.

Vannak bokrok, amik több álcát adnak. Minden egyes bokor egyedi. Van, ami nagyobb a többinél, van, ami sűrűbb.

Az álló fák lombozata csak abban az esetben ad álcát, ha a tankod eltakarja a lombozat. Egy régebbi patchben vezették ezt be.

A spotrendszer a tank bizonyos pontjait veszi figyelembe mind felderítés, mind spottolódás során. Ha a tankod nincs teljes takarásban, de a pontok, amikkel felderítesz igen, akkor az ellenség könnyen felderíthet, miközben te nem fogod meglátni őt. Ha el akarsz bújni egy bokor mögé, akkor ügyelj rá, hogy telesen eltakarjon az.

A spotolási ellenőrzés a távolságtól függően ritkul. Ha közelebb vagy a célponthoz, akkor hamarabb megláthatod az ellenséget.

A kilőtt tankok elnyelik a tüzérségi repeszlövedék robbanási sugarát. Használd a füstölgő roncsokat fedezéknek bátran.

A lövéseid nem össze-vissza szállnak a célkeresztben, a célkereszt közepébe gyakrabban találsz, mint a szélébe. Várd meg, hogy teljesen összeszűküljön a célkereszt a pontos lövéshez.

A sebességed nem befolyásolja, hogy milyen gyorsan alszik ki a tűz a motortérben.

Ha teljesen bezoomolva vezetsz, akkor könnyen nekimehetsz fáknak, vagy rosszabb esetben épületeknek Próbálj meg legalább 2 fokozattal kizoomolva vezetni.

Ha felspottolatlan tankra lősz és a lövedéked úgy néz ki, hogy nem találta el a talajt, akkor valószínűleg eltaláltad a tankot.

Ha egy tankot célzol, de arról hirtelen leesik a spot, lehet nem mozdult el, ha van rá lehetőséged, próbálj meg odalőni, ahol utoljára láttad.

Ha egy lövedék lepattan, más célpontot még sebezhet. Ha jó szögben találod el a célpontod, akkor lepattanhatsz róla úgy, hogy a mellette álló társát eltalálod. A saját csapattársaidra vigyáz, mert őket is eltalálhatja a gellert kapott lőszer.

Néhány egy emeletes épület lerombolható, de egy több emeletes épület sem omlik le. Ha biztos fedezéket keresel, akkor állj be egy magas ház mögé, amit nem lehet lebontani.

Ha valamin keresztül célozva látod az ellenség körvonalát, akkor azon át is tudsz lőni. Egy ablak mögött állsz? Ha megtalálod a megfelelő szöget, akkor átlőhetsz rajta és eltalálhatod a mit sem sejtő ellenséget.

Vannak bizonyos pontok a tankokon, amiket át lehet ütni, de nem okoznak sebzést. Ilyen például a T29 fejlesztett tornyának az oldalán a 2 doboz.

A beállításokban bekapcsolható, hogy a célkereszt mutassa az átütési esélyt. A zöld azt jelzi, biztosan átütöd a tankot, a sárga 50%-os esélyt jelent, a piros pedig biztosan lepattanó lövést jelez. Azt vedd figyelembe, hogy ez, csak a páncéllemez vastagságát nézi, a szögelést, üreges páncélzatot és effektív értékeket nem veszi figyelembe.

A repeszlövedékek nagyon hasznosak vékony páncélzatú és nyitott küzdőterű járművek ellen, és nem utolsó sorban segíthetnek a foglalást resetelni.